2016-07-18 162 瀏覽
海膽飯$108生蛋黃處理得幾出色,沒有丁點兒生蛋既腥味👍🏻。珍珠米比較糊,涼涼的幾適合夏天食慾不振既胃口。海膽表現中規中矩,雖沒有腥味,但與其他日式餐廳所食既一板小海膽亦無分別。~黑蒜醬油拉麵$65失望既係黑蒜油只有少許,混和湯底後其實根本嚐不到😓。另外,醬油湯底像是普通豚骨湯底,亦唔係特別出眾和香氣撲鼻既湯底😐。麵質我選了普通,但拉麵都係偏軟身。叉燒肥瘦適中,師傅將叉燒切成很薄既薄片。~汁燒茄子$18本身茄子既甜味加上醬油,令醬汁惹味😋,可惜茄子皮處理得太硬身,茄子油份亦過多。~海鹽燒免治雞肉棒$22雞肉並無特別,免治雞肉既口味亦不如食一舊滑雞好,但店家加入彈牙既小粒食物(唔清楚係咩食物),口感不至於單調。至於海鹽燒係令人失望嘅部分,完全食唔出海鹽嘅味道,雞肉相對上較淡味。~總結:唔算出色,亦唔算差勁,實屬普通、中庸既食店。店內座位少,空間較狹窄, 大概只容得下十人。~好味指數:❤️❤️❤️❤️❤️❤️6/10性價比:🤑🤑🤑🤑🤑5/10
海膽飯$108
海膽生蛋黃飯