2013-09-18
兩公婆貪個商場有泊車優惠,走入去想吃個簡單晚餐才回家,記得上兩個月前試過這家都ok就不作他想再去,怎知中伏了!- 上次幫襯時有單頭套餐的,約$50至$70左右,怎知今次已改了,套餐只有二人餐和四人餐兩款,二人餐都要$208。心裡已打了個突,既來之則安之,最後我叫了個海南鷄飯而老婆大人就叫了個豬頸肉濕炒河。- 先講個鷄飯,鷄肉偏咸,油飯更咸。份量小唔緊要,但所用米的質素就不感恭維!比阿信屋賣的越南米還差得多!同場也有一枱都是投訴碗白飯太硬。- 老婆碟炒河我試了一點,都是得個咸味,似普通炒河不像一般泰式,而最搞笑是食完埋單開車走時,老婆大人才猛然說了一句"咦!我唔覺食過豬頸肉嘅!淨係記得有芥蘭同旦!" 哈哈!都叫妳食飯唔好掛住玩電話啦!" 我心裡面講而已。我相信有兩個可能:一是真的忘記放;二是有放但太碎,食咗都唔覺。但單已埋唯一能做就是以後唔嚟和寫這段飯後感。失望!但亦深深感受到現時食肆經營之困難!
失望!但亦深深感受到現時食肆經營之困難!