2021-05-03
和友人選擇了這店「意樂」食早餐,一早入到舖,看到有枱剛剛有人走,即刻揀返張枱,企係度等了很久 終於有人過來執枱,員工很沒禮貌的說「借借丫」示意叫我地要俾位佢執(但問題 其實枱唔係只有一邊可以執!🤔)一早呆呆的,我哋都讓開了,行後了數步讓位置給她收拾。然後,另一員工著灰T-shirt長髮女人,名牌寫著(謝x儀)在我們後邊,勁大聲更加沒禮貌的說:「俾個位黎行丫,唔該!」附近的枱都聽到都望住,我相信,做服務性行業,其實都唔係好應該咁樣對客人講嘢,更何況我們什麼都沒做過就給你地兩位同事這樣的對待!!?一個叫我們退後讓位你執枱,另一個即刻後面話我地阻住你條路??為求要給你們發洩? 舉手叫野食,灰衫同事行過來兩次,望著我地同隔離枱舉手,甚至對望... 都只是不友善的望望,就走了去.... 這餐廳的員工發生咩事?這是什麼的操守?要搵客人出氣來平衡自己情緒的話,你是不是不太適合做這行業!?! 餐具有污漬,浸完水都擦不走的! 我們坐在收銀櫃的後面一張枱,食到一半,聽到灰衫女人大大聲咁同同事講,「佢走左入去,而家唔會出黎架喇,今晚無人先會走出黎」「我真
餐具有污漬,浸完水都擦不走的!
我們坐在收銀櫃的後面一張枱,食到一半,聽到灰衫女人大大聲咁同同事講,「佢走左入去,而家唔會出黎架喇,今晚無人先會走出黎」「我真係好驚,你好大膽」「好大隻下架」,其實就算知,係咪都唔太應該大大聲咁講呢!?