2018-12-15 303 瀏覽
上星期六同男友去「design inspire」睇展覽,因為晚上約了朋友吃飯,所以隨便找一家茶餐廳吃個下午茶。食物都係一般嘅茶餐廳嘅下午茶菜式$37 以灣仔區黎講算接受到。生炸 或 滷水大雞脾 配薯條 - 我點嘅係生炸脾,首先佢黑到咁,餐廳係拎左滷水脾去炸。第二我見唔到隻脾那一部分「大」,而部分位置就其實已經煮到甩皮甩骨,肉質已變梅及鬆散。配嘅薯條就得13條,份量非常少,而且炸得未透。法蘭西多士 - 賣相叫做正常,份量都沒剛才炸脾咁過份。但原來呢份西多士入面係一滴花生醬都冇落。雖然唔知係唔係大部分茶餐廳做法唔同,但以我個人間中食嘅西士都係有嘅,所以我就唔係咁滿意喇。除此之外,餐廳衛生欠佳,係我坐個位度發現到有上位食客留下嘅渣滓,sip左係枱玻璃下。各樣總結,我真的不能接受,後會無期

配嘅薯條就得13條,份量非常少,而且炸得未透。