2020-11-15 320 瀏覽
#pb食在西環 #pb支持黃店💛 沖繩的味道🤎沖繩絕對係我係日本最喜愛的城市 完全深深被呢個城市著迷🥰 之前見到 @aimei.hk post 呢個沖繩黑糖定食 即刻約同我去沖繩旅行嘅朋友一齊去食🤩 個set做到11月15日炸 快d襯呢個weekend去試啦❤️.呢間舖裝修比較日系 環境都好文青 好舒服💕 小店座位唔多 所以可能都要等下位🤪 今次呢個沖繩黑糖定食包左三樣野 唔想食set都有得單叫🥰 叫set仲會有份沖繩紀念品送💕🔹定食 - 沖繩黑糖黃豆忌廉蛋糕🍰推介❤️ 蛋糕食落有少少黑糖味 但係又唔會好甜 而且d cream好滑😋 重點係佢超級鬆軟 真係好似海綿咁‼️😍我同朋友邊食邊讚🥰🔹定食 - 黑糖mochi配沖繩海鹽雪糕🍧去襯沖繩都會瘋狂食海鹽雪糕 所以見到呢個已經好中意😝 一食第一啖雪糕已經諗起沖繩好出名嘅Blue Seal 真係好好食🤭 黑糖mochi配埋其他脆脆同紅豆都好夾😋🔹定食 - 沖繩黑糖冰調手搖咖啡☕呢杯Shakerato同平時一樣都係超濃咖啡味🤩 不過黑糖味感覺俾咖啡味蓋過哂 所以唔多覺有黑糖味🙈 似普通Shakerato多d😝🔹靜岡抹茶Special set🍵抹茶控
#pb食在西環 #pb支持黃店💛
沖繩的味道🤎

🔹定食 - 沖繩黑糖黃豆忌廉蛋糕🍰

🔹定食 - 黑糖mochi配沖繩海鹽雪糕🍧
🔹定食 - 沖繩黑糖冰調手搖咖啡☕

🔹靜岡抹茶Special set🍵
抹茶控要試下💚 可以DIY自己最愛嘅抹茶🤭 店員已經同我地講左個抹茶好濃 不過飲落都仲係意想不到嘅濃🤪 落左奶變左Matcha latte就易接受好多🙈 有需要你仲可以加冰落去🥰

不枉我特登為左個沖繩黑糖定食去 食完真係超級滿足❤️ 同埋真係好中意店內嘅環境 決定要再去試埋其他野🥰 最後同大家開心share下一張沖繩嘅旅行相🤭💕

骨子裡
半山般咸道38號地下2B號舖