2017-05-24
話說我地久唔久都會weekend 去mikiki 食野, 不過次次都係幫襯california pizza kitchen , 了無新意有次搭車經過, 見到好多人帶埋狗狗坐出面食呢間Antoshimo Cafe & Bakery好似幾正咁! 於是就同男友講話搵日要過來試下新野今晚得閒, 一於去幫襯佢啦!由於我地冇狗狗, 天氣又有d 熱, 所以我地選擇左坐室內店內裝修都幾靚! 幾有沖繩feel~~~我地叫左兩個sets, 一個係芝士煨飯另一個就沖繩黑咖啡館烏冬兩個都好好味喎!!! 不過煨飯0個度都有少少麻煩因為個兜太淺, 滾到咁上下d 汁就會彈哂出來撈起上來都要幾有耐性 & 技巧不過後來我地見到隔離台order, 原來可以叫店員幫你撈埋架下次醒水~~ 唔洗自己落手落腳了, 哈哈哈包埋的前菜, 個紫薯超好味! 麻醬豆腐都正!黑咖哩正如普通日式咖哩咁, 一d 都唔辣, 不過都好味!個芝士飯都好正呀!!!好濃味個set 仲要送埋甜品添!!!!!!!!!!!一人一個, 份量一d 都唔少, 而且味道亦非常好味兩個人加埋一先$171! 絕對係超級抵食! 一定會再幫襯! yummmy!
今晚得閒, 一於去幫襯佢啦!
由於我地冇狗狗, 天氣又有d 熱, 所以我地選擇左坐室內
店內裝修都幾靚! 幾有沖繩feel~~~
我地叫左兩個sets, 一個係芝士煨飯
另一個就沖繩黑咖啡館烏冬
兩個都好好味喎!!! 不過煨飯0個度都有少少麻煩
因為個兜太淺, 滾到咁上下d 汁就會彈哂出來
撈起上來都要幾有耐性 & 技巧
下次醒水~~ 唔洗自己落手落腳了, 哈哈哈
包埋的前菜, 個紫薯超好味! 麻醬豆腐都正!
黑咖哩正如普通日式咖哩咁, 一d 都唔辣, 不過都好味!
個芝士飯都好正呀!!!好濃味
個set 仲要送埋 甜品添!!!!!!!!!!!
一人一個, 份量一d 都唔少, 而且味道亦非常好味