2020-11-02
新開嘅一間酒吧餐廳,裝修得型格,一邊係Bar檯,一邊用餐區,坐得好舒服🍽<香煎帶子大蝦泰式田園沙律>-𝘀𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽, 𝗽𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗸𝗮𝗹𝗲, 𝗰𝗶𝘁𝗿𝘂𝘀, 𝗰𝗮𝗿𝗿𝗼𝘁, 𝗰𝘂𝗰𝘂𝗺𝗯𝗲𝗿, 𝘁𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼, 𝗻𝘂𝘁𝘀--帶子,大蝦,羽衣甘藍,柚子,甘筍,青瓜,車厘茄,花生-酸酸甜甜辣辣脆脆嘅泰式沙律,個人感覺偏酸多D,柚子嘅果甜味都突出,甘筍同青瓜好爽脆配埋花生嘅香脆,一個唔錯開胃菜🍽<冬陰功海鮮薄餅>𝗧𝗼𝗺 𝗬𝘂𝗺 𝗚𝗼𝗼𝗻𝗴 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮冬陰功味加傳統Pizza芝士係幾夾味嘅,薄批底嘅香脆,搭埋魷魚嘅煙韌,幾好味🍽<新鮮蟹肉蟹膏意大利飯>𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗡 𝗥𝗼𝗲好豪華嘅一碟,有蟹肉蟹膏,頭頂仲有金箔,飯煮得夠乾身,唔會太濕又無係炒飯一粒粒,大廚掌握得啱啱好,搭埋啖啖蟹肉,口感非常唔錯🍹<𝗩𝗶𝘃𝗮 𝗦𝘁𝗮𝗿/𝗛𝗛$𝟲𝟴 𝗡𝗛$𝟴𝟴>-𝗛𝗶𝗯𝗶𝘀𝗰𝘂𝘀 𝗚𝗶𝗻, 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻, 𝗘𝗴𝗴 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲--以洛神花對星海許願,有如其花語細說著點點希望,稍澀而甜蜜-蛋白形成厚
🍽<香煎帶子大蝦泰式田園沙律>
-帶子,大蝦,羽衣甘藍,柚子,甘筍,青瓜,車厘茄,花生-
🍽<冬陰功海鮮薄餅>
𝗧𝗼𝗺 𝗬𝘂𝗺 𝗚𝗼𝗼𝗻𝗴 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮
🍽<新鮮蟹肉蟹膏意大利飯>
𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗡 𝗥𝗼𝗲
🍹<𝗩𝗶𝘃𝗮 𝗦𝘁𝗮𝗿/𝗛𝗛$𝟲𝟴 𝗡𝗛$𝟴𝟴>
蛋白形成厚厚嘅空氣泡泡加埋洛神花形成多層次嘅口感,好少有,所以好特別
🍹<𝗛𝗮𝗽𝗽𝘆 𝗘𝗻𝗱𝗶𝗻𝗴/𝗛𝗛$𝟰𝟴 𝗡𝗛$𝟲𝟴>
-𝗣𝗶𝗻𝗲𝗮𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗝, 𝗟𝗶𝗺𝗲 𝗝, 𝗣𝗮𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗙𝗿𝘂𝗶𝘁, 𝗦𝗼𝗱𝗮 𝗪𝗮𝘁𝗲𝗿-
好有泰國風味嘅Mocktail,酸酸地,好開胃