餐廳: 澳門咖喱王新鮮腩
資訊:

小秘書今朝book咗睇醫生,因為時間太早,水都無落過肚就上診所,個肚餓到咕嚕咕嚕咁👉🏻👈🏻 好在今朝我排第一個,走果時都只係10:50,仲趕到去食茶記食早餐。一場嚟到佐敦,本來好想去「澳牛」舊地重遊,食吓佢嘅 #厚多士 同 #叉燒通粉,可惜人龍實在太長,我唯有喺附近搵食。咁啱「澳牛」隔離開咗間新嘅澳門式茶餐廳,就試下啦!今日叫咗沙嗲牛肉麵配黑松露炒蛋、厚多士☕️ 味道確實有啲喜出望外😍 沙嗲牛肉麵嘅醬汁入邊夾雜着花生碎粒好香口,麵底冇鹼水味,高水準👍🏻 黑松露炒蛋充滿松露味道、厚多士依然做返厚多士嘅角色,好鬆軟、充滿牛油味... 估唔到$35就可以搵到美味🤩🤩

2018-10-27
$35 (早餐)