2020-11-12 123 瀏覽
本身諗住重陽節翌日黎食通記,點知原來星期一休息,咁我地更係唔博啦,就順延到11月1日先黎玩,食完炸豆卜,大魚旦,炸魚炸蝦,黎親都會食通記,拍拖個陣老婆帶我去食,之前慈×山食過吹到行既天價沙嗲麵,呢間無咁濃不但其實都好食(雖然本人對沙嗲一般般), 70蚊同30幾蚊對比之下,呢一間真係唔洗多講,因為佢用左老字號沙嗲,之前我舖頭都係搵呢個沙嗲個個客都話夠濃好食,食落唔洗多講,叫左個沙嗲牛肉通通粉好食,牛正常但有一,兩舊靭靭地,沙嗲湯底夠濃同杰身,三十幾蚊好對得住個價錢啦,鹹牛肉蛋治正常,無叫鮮牛肉蛋治可能仲好食,凍奶茶正常有茶味,奶平均,除左細個係飲汽水唔係奶茶之外,香港人就係食呢d野長大架啦,不過而家好多餐廳對出品真係唔係好講究,只係諗住賺賺賺,基本奶茶都沖得唔好,相比起呢間通記,今日黎到先發現原來叫陳通記,其實賣既野好簡單,但味道正常唔貴,加上見到有個書架放滿漫畫,有d我都睇過,今日最滿意係呢一餐。
叫左個沙嗲牛肉通
沙嗲牛肉通

鹹牛肉蛋治

正常,無叫鮮牛肉蛋治可能仲好食,
凍奶茶

2020-11-01