2023-07-28 253 瀏覽
身為馬友,喺馬鞍山呢個美食沙漠,想搵一間串燒店都好難🥲無意中發現咗一個商場有間串燒店,同媽媽一齊去咗試~120/10串,唔理係咩肉,全部價錢統一👍🏻要咗唔辣,事關之後可以自己落調味料!牛類同豬類都每樣各一,亦都叫咗一串雞肉同羊肉,個人來講最推薦分別係 :豬頸肉 - 有兩舊,唔係厚切,個爽口彈牙羊肉 - 唔臊,好冧雞肉 - 外皮微脆,內則柔嫩多汁雞髀菇 - 有兩舊,其中一舊鬆咗出嚟,所以張相見唔到,夠味,而且咬落爆汁,唔會燒到乾晒香草燒羊架 $38Keep住juciy,好容易咬開燒干魷魚 $38一塊塊乾身嗰種,少少硬,感覺有少少鹹魚嘅鹹香味燒原條茄子 $38好足料,連個頭都俾埋我哋😂,用咗比較大嘅蒜粒,食晒茄子啲蒜頭都未食晒,可以自己再加多少少孜然粉更加好味呢間舖頭開到凌晨兩點,馬鞍山貓頭鷹的福音,不過環境就熱咗啲,位置於商場外面,但都有瓦遮頭,啱晒秋涼嘅天氣同朋友坐喺度邊吹水邊食!

豬頸肉 - 有兩舊,唔係厚切,個爽口彈牙
羊肉 - 唔臊,好冧
雞肉 - 外皮微脆,內則柔嫩多汁

香草燒羊架 $38
Keep住juciy,好容易咬開

燒干魷魚 $38
一塊塊乾身嗰種,少少硬,感覺有少少鹹魚嘅鹹香味

燒原條茄子 $38