2016-12-11 588 瀏覽
鰂魚涌係我眼中係一個工業區為主嘅社區,對於美食嚟講差唔多同沙漠畫一個等號,但唔講唔知,原來呢區都有好嘢食,其中Bake N Grill係一間唔錯嘅選擇首先,西餐唔少得嘅係焗法包,法包一上枱仲係暖暖地,好香小麥香味,點埋餐廳特製香草醬一齊食,簡直係雙重享受吞拿魚沙律,吞拿魚入口新鮮,肉質結實,上枱果件仲好有心思特登切到細細件,一啖一件嘅size,女士食果陣都唔駛怕尷尬,仲有新鮮沙律菜一齊食,唔錯餐湯係洋蔥湯,本身個湯已經好足料,成個碗底都係洋蔥,仲要啲洋蔥全部好淰身,應該煲咗好耐好夠火候,驹晒味,加埋芝士落去味道出奇咁夾,係略嫌鹹咗少少Main course係紐約客牛扒,牛扒本身肉味十足,加埋我地要medium rare,完全鎖晒啲肉汁係入面,令到肉味更加濃郁,香口得嚟又唔會乾到好似食緊條柴咁,不錯
2016-09-01