2020-01-11
馬鞍山新開嘅cafe,有酸麵包賣!十二點零去到門店,裝修唔錯,簡約同比較日系餐牌上嘅選擇唔多,可能岩岩開業嘅關係,所以去嗰日嘅選擇更小叫左個紅菜頭salad,怕肥嘅我問店主個sourdough會唔會搽牛油,佢話唔會;煮嘅其間都問下feta cheese 我食唔食得,可能佢知我怕肥/ 認為我對奶敏感/ 素食,呢一問係細心嘅👍其實都係為塊酸麵包而黎酸麵包酸味唔重,而家見到d氣孔唔大,推測麵包水份應該唔多,所以咬起上嚟都唔覺煙韌;雖然麵包係包住錫紙黎烘,但都有小小over baked嘅口感,偏硬左d好小餐廳會有warm salad,所以我好appreciate 呢個dish,紅菜頭炒磨菇,有kale同baby spinach,食得到spinach好fresh,好好味;仲有walnut,令成個dish唔需要太多調味都好好味因為我叫左light cheese,所以cheese喺度就只係做下裝飾 d dishes 本身唔貴嘅,不過light meal 冇得跟餐,salad 加 杯americano = $103埋單💸店內仲有scone and biscuit有待品嘗💕
十二點零去到門店,裝修唔錯,簡約同比較日系
餐牌上嘅選擇唔多,可能岩岩開業嘅關係,所以去嗰日嘅選擇更小
其實都係為塊酸麵包而黎
店內仲有scone and biscuit