2021-05-15 441 瀏覽
石門一向都多特色小店,其中whitewood就係我地一直都想黎試試既cafe店內環境光猛,樓底高,令到鋪頭面積雖然細但空間感增大店內裝修簡約而溫馨,令客人有家既感覺,影相打卡亦都好靚每逢3-4pm都係休息時間,不過3點45左右就開始有人排隊等入場。先入場可以先簡位,有窗口位可以簡我地嗌左 flat white 同 ice latte, 甜度適中,味道較普通,可能期望太高呢到有芝麻latte,green tea latte 等特別d既飲品,賣相幾吸引,下次黎要再試試黎到whitewood不得不試既就當然係原味厚鬆餅呢到既鬆餅蛋味好重,口感唔會太實但又有質感鬆餅本身唔甜,鍾意食甜既朋友可以自己加蜂蜜同cream cream好快溶,影完相就已經溶溶地,再食就變雪糕一份有3個,食完已經飽左,好味又抵食總括而言,環境味道都不差,咖啡屬一般水準,但亦都合格評分:環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️優閒 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
店內環境光猛,樓底高,令到鋪頭面積雖然細但空間感增大
店內裝修簡約而溫馨,令客人有家既感覺,影相打卡亦都好靚

黎到whitewood不得不試既就當然係原味厚鬆餅
呢到既鬆餅蛋味好重,口感唔會太實但又有質感
鬆餅本身唔甜,鍾意食甜既朋友可以自己加蜂蜜同cream
cream好快溶,影完相就已經溶溶地,再食就變雪糕
一份有3個,食完已經飽左,好味又抵食

原味厚鬆左

總括而言,環境味道都不差,咖啡屬一般水準,但亦都合格

評分:
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️