2024-11-08 299 瀏覽
二鍋頭 (好運中心)地址: 沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3109及3110號舖今日同朋友聚會,我帶咗佢嚟到二鍋頭食放題。二鍋頭有幾間分店,我之前已經喺旺角店食過,覺得非常抵食同高質,所以今日同朋友嚟沙田呢邊試試。原來沙田分店最特別係有兩小時羊腩煲酸菜魚煲雞煲火鍋放題套餐,無限量任食以上所講嘅煲,喺沙田高性價比最高嘅火鍋放題!羊腩煲天氣開始轉涼,係時候食羊腩煲啦。羊腩煲湯底調味濃郁,食材有羊腩、枝竹、冬菇、韭菜等等。羊腩大大件,煮得好腍好入味,皮嘅位置仲有點爽口。枝竹吸滿晒湯底嘅味道,好正。另外,冬菇同韭菜帶出咗獨特嘅香味。雞煲雞煲炒得好香,醬汁味道濃郁。雞件有非常多,食落都滑身,沾滿咗雞煲醬,非常惹味。而且個鍋會一路熱住,所以越食越濃味同入味。另外仲會有鳳爪、洋蔥等配料,洋蔥吸滿晒醬汁嘅味道,簡直係精華。火鍋火鍋湯底都有八個可以選擇,我哋揀咗蕃茄薯仔湯。湯底好似屋企煲嘅樣咁,清清地,好滋潤。我哋叫咗牛板腱、蜆肉、大蝦、豬頸肉等食物。牛板腱脂肪比較少,食落有咬口同埋牛味香濃。蜆肉同大蝦都好新鮮,蜆肉鮮甜,大蝦彈牙。豬頸肉就充滿油香,幾爽口。另外仲可以喺出邊自助吧攞唔同嘅丸類同蔬菜,選
二鍋頭 (好運中心)

羊腩煲

雞煲

火鍋
火鍋湯底都有八個可以選擇,我哋揀咗蕃茄薯仔湯。湯底好似屋企煲嘅樣咁,清清地,好滋潤。我哋叫咗牛板腱、蜆肉、大蝦、豬頸肉等食物。牛板腱脂肪比較少,食落有咬口同埋牛味香濃。蜆肉同大蝦都好新鮮,蜆肉鮮甜,大蝦彈牙。豬頸肉就充滿油香,幾爽口。另外仲可以喺出邊自助吧攞唔同嘅丸類同蔬菜,選擇非常多。

甜品
甜品有雪糕同雪條,我最鍾意佢哋嘅榴槤雪條,因為榴槤味非常香濃,甜甜地。

飲品
飲品都係任飲嘅,有大路嘅汽水、茶等等,最驚喜仲有啤酒!