2022-06-13 285 瀏覽
新界區比較少日式放題,通常都要去油尖旺,最近有朋友介紹沙田開左間日式鐵板燒入到間餐廳,地方寬敞又衛生,裝修好有日本居酒屋既感覺,仲有個玻璃廚房,可以見到廚師炒鐵板燒。坐底左,急不及待點左各樣魚生,特別推介三文魚、油甘魚、鮮帶子、榮螺、仿鮑片、墨魚、北寄貝,樣樣都鮮甜肥美。壽司味道都好鮮味,一口size , 食多幾款都唔怕食滯。熟食方面都好多選擇,炸物天婦羅, 我至愛炸蝦、炸蕃薯、 炸多春魚, 即叫即炸,食個陣時仲熱辣辣,外脆內嫩。 另外牛肉火鍋都唔錯,湯濃牛肉香,仲有d蔬菜食下。鐵板燒方面都有驚喜,竟然有鵝肝😍好好味呀,唔騷又充滿油香。 其他仲有廣島蠔、鯖魚、大蝦, 味道一樣都係出色。另外串燒方面,點左牛舌、雞腎、豬腩肉,味道唔錯。 仲有d特色野,例如清酒煮青口、沙律、牛肉烏冬同拉面。

2021-07-29