2023-09-13 66 瀏覽
今日放學同朋友一齊食飯,咁多人梗係食雞煲!我地嚟咗沙田嘅二鍋頭食雞煲火鍋放題。除咗雞煲,仲可以任食鴨煲同豬手煲,咁邊爐我哋就揀咗中間嗰個嚴選安格斯牛餐,$268可以任食雞煲、鴨煲、豬手煲、Binlo兩個鐘,非常抵食!二鍋頭惹味雞煲我哋叫咗個少辣嘅雞煲,廚師會先喺廚房先炒一炒先上枱,上枱後,店員會再炒炒,確保雞煲冇黐底同熱辣辣。雞煲有好多雞件、大蔥、洋蔥同鳳爪。雞煲醬有好多蒜蓉,好香口,少辣有麻麻地嘅味道,好過癮。雞件大舊多肉,肉質算滑。大蔥同洋蔥吸滿醬汁嘅味道,好惹味!嚴選安格斯牛餐 $268火鍋方面,我哋叫咗蕃茄薯仔湯。依個set我最鍾意叫安格斯封門柳。封門柳切得大片,仲有牛味濃郁,口感軟淋。另外,我哋仲叫咗蜆,蜆肉新鮮鮮甜。除咗有QR code點單,出邊仲有好多嘢食可以夾!其中我最鍾意蘿蔔、粟米、花枝丸同響鈴。蘿蔔、粟米味道鮮甜,仲吸收咗湯底嘅美味。花枝丸大大粒,煮完仲更加脹卜卜,食到花枝嘅粒粒,好味!除此之外,出面仲有多款飲品同甜品選擇。今餐真係好豐富,又抵食,推薦大家過嚟試試呀!

二鍋頭惹味雞煲
我哋叫咗個少辣嘅雞煲廚師會先喺廚房先炒一炒先上枱,上枱後,店員會再炒炒,確保雞煲冇黐底同熱辣辣。雞煲有好多雞件、大蔥、洋蔥同鳳爪。雞煲醬有好多蒜蓉,好香口,少辣有麻麻地嘅味道,好過癮。雞件大舊多肉,肉質算滑。大蔥同洋蔥吸滿醬汁嘅味道,好惹味!

嚴選安格斯牛餐 $268