2023-06-27
呢間嘅咖喱可以自選辣度😍佢哋嘅咖喱全部都係自己調製,完全無溝咖喱粉,用返當地嘅特色去整成,所以出面食唔到一樣嘅味😳‼️Curry Kingdom係香港首間與醬料品牌 Amocan合作嘅餐廳,可以試到日本、泰國、新加坡、印度嘅特色咖喱,每款咖喱都有5級辣度選擇,可以隨心切換🌶️由即日起至 8月31日期間,只要去食就可以半價飲各款特色飲品🍹同埋期間仲會派$30現金券✨雞爸隆爸 Singapore Curry Chicken $158新加坡咖喱用左13 種唔同嘅香料同蝦醬混合,加上新鮮咖喱葉&青檸葉,仲用椰漿平衡香料嘅味道,新加坡同印尼咖喱都係比較惹味!揀原辣都有1級辣🤣,對我嚟講的確比較重口味,食咗一半就去咗食媽媽碗日本咖喱xd 呢款咖哩係配雞扒肉,雞皮煎得超級香脆!不過相對雞肉乾咗少少,配咖喱汁食剛好,值得一讚係完全唔油膩💕跟小食 +$38 甜蝦胡麻豆腐 豆腐似日本嘅絹豆腐,滑得嚟有布丁口感,而且豆乳味好出😍通呢豬嘩Japan Curry Pork Chop $158日本咖喱用咗蘋果泥+蔬菜等食材增添甜味,入口甜而不辣、味道甘醇✨啱晒我怕辣嘅人又想食咖喱🤣吉列豬扒炸得超香脆!肉質鬆化💖呢款仲
跟小食 +$38 甜蝦胡麻豆腐
豆腐似日本嘅絹豆腐,滑得嚟有布丁口感,而且豆乳味好出😍
跟小食+$38果仁小沙律
沙律上面加咗果仁粉!變得香口,又唔會卡喉,健康有營養之選~
另外點咗兩款串燒,佢哋嘅串燒得一串,但下面鋪咗好多沙律菜,撈埋醬汁幾好食💕
紫菜照燒雞 $58
呢款照燒雞,配合咗大阪燒醬,非常惹味💖
發達芝士翠玉瓜 $58
入邊有秋葵、翠玉瓜、菇菇,燒過之後再加千島醬,甜甜的好好味🥰不過就搵唔到芝士嘅蹤跡🥹
飲品超推薦 綠邦邦 😍好fresh‼️
入邊有青檸汁、薄荷葉、奇亞籽,配Soda解渴一流!而且唔會好甜,感覺幾健康❤️