2024-11-15
星期日晏晝食外賣點心,唔使同人迫,電話落order,外賣仲有九折優惠。現場見到有好多人排隊等候,而外賣都有兩三單,等咗大概半個鐘頭左右先至攞到外賣點心拎返屋企開餐。豉椒鳳爪微辣味重,鹹咗啲啲,雞腳偏瘦唔夠肥大,缺乏口感。豉椒排骨炒河河粉夠挺身冇腍啤啤,好食又唔太鹹,味道啱啱好,獻汁做得唔會太糊口,但係排骨就比較韌,要啲力水去咬。蒜茸蒸排骨夠腍而味道濃郁,香蒜味道啱啱好,值得一試。蒸牛肉球有果皮香味,仲有馬蹄咬落去有咬口兼shortshort聲,肉味濃郁而調校味道配合得好,但係嗰位執馬大哥唔記得比喼汁入外賣盒,如果有埋喼汁咁就e支接班啦!鹹水角炸得夠乾身,一啲都冇油淋淋,味道合格,但係個皮就太厚,餡料唔足夠,一口咬落去成嘴都係外皮料。叉燒酥皮薄餡料飽滿,微微帶甜,好可能因為叫外賣關係個皮有少少腍咗啲。食到有少少怪怪嘅味道,好似係油益嘅味道,下次可以唔使再試!馬拉糕就留返俾老人家第二日朝早做早餐,我就有得睇冇得食!不過睇落去都是是正正。
豉椒鳳爪微辣味重,鹹咗啲啲,雞腳偏瘦唔夠肥大,缺乏口感。
蒜茸蒸排骨夠腍而味道濃郁,香蒜味道啱啱好,值得一試。