2012-08-03 270 瀏覽
今日去好運剪頭髮,行過見到面包舖,魚旦燒賣,雞蛋仔,下午茶癮起,不過無樣想食, 走入商場,撈撈小食早幾日都食左喇@@o係臨近放棄之時,見到有人食緊串燒,心諗呢度有呢啲野食嘅咩?開個op app 出黎搜尋一下附近食店,果然!o係馬會隔離o既「新蒲坊」,我印象中係食車仔面,原來呢個時間有串燒嫁喎。睇見咁多人等緊,有對小情侶仲買左8串,觀察左一陣,佢無menu , 淨係寫住「串燒$8,司華力腸$9」越企越香 , 睇落串串都幾大串喎 , 就睇住燒烤爐有乜就食乜啦 , 我見好多人行埋黎 , 直情係有邊樣最快有就叫乜 , 意味住每樣野都應該幾好味 , 大家都習慣左一係等一係是但叫一樣我選擇左等 , 反正有o既係時間 , 叫左雞肉 , 司華力腸同墨丸串燒阿姐可能因為太熱 , 態度唔係幾好, 我問佢墨丸要等幾耐佢答我唔知 .... 我再問 : 你唔知燒幾耐o家 ? 佢話 " 係呀 ><" 因為司華力腸己經燒好左 , 雞肉都差不多 ok , 最後等左大約五分鐘 , 墨魚丸睇黎佢係咁易烘下就比我 $ 8 五大粒 , 好彩阿左燒得唔夠香之外 , 都幾彈牙幾好味雞肉串好好食 , 有少少脆皮
今日去好運剪頭髮,行過見到面包舖,魚旦燒賣,雞蛋仔,
我印象中係食車仔面,原來呢個時間有串燒嫁喎。
睇見咁多人等緊,有對小情侶仲買左8串,
我見好多人行埋黎 , 直情係有邊樣最快有就叫乜 ,

因為司華力腸己經燒好左 , 雞肉都差不多 ok ,
最後等左大約五分鐘 , 墨魚丸睇黎佢係咁易烘下就比我
雞肉串好好食 , 有少少脆皮 , d 肉都幾滑 ,
佢將 d 肉夾得好實淨 , 份量好多 , 好抵食 !!
司華力腸又係大大條 , 外脆內軟 , 食完好鬼飽 xd
呢度 d 串燒係自己調味o既 , 有蜜糖同沙爹醬
蜜糖唔會稀 " nel nel " , 我查左好多o係司華加腸到 , 好正 !
反而沙爹醬就唔夠香 , 味道都唔係幾濃 , 辣味更加欠奉
## 企o係度一陣 , 除左等串燒 , 仲見到唔少人買車仔面
另外魚旦燒賣都有唔少棒煬客 , 睇黎搵日要黎試埋其他野
希望再黎幫襯o既時侯 , 串燒阿姐唔好咁愁眉苦臉就好喇
2012-08-03
5 分鐘 (外賣自取)