2019-02-19 47 瀏覽
同家姐撐枱腳,見最近賣到咁行京瑞開左間必試雞煲,襯唔食辣媽子出街即試!同日中午先訂枱,見啲黃金晩飯時間全部都俾人頂哂,最早都要8點15,咁巴閉,冇計都係唯有就範。我地準時到 都要等多5分鐘前一枱埋單先入得。有啲好奇見冇限進食時間,唔知佢點預訂枱既人呢?anyway 係門外等嗰陣揀定招牌麻辣雞煲半隻,頂級肥牛,黑松露墨丸,炸芝士紫菜響聆, 蜂巢豆腐,萵筍片。入座5分鐘左右上哂啲餸 過多陣就上雞煲。 由侍應好細心咁幫我哋炒咗陣, 雞煲叫咗小辣, 食落唔算太麻辣,但都夠哂香, 店主介紹話係用龍江雞, 雞斬得較細碎,唔算好肥美,勝在夠入味。雪花牛油脂分佈一般, 用嚟打邊爐, 口感會交煙韌, 但牛味不錯。 最推介黑松露墨魚丸, 黑松露味香, 墨魚丸打不得夠爽口 最期待嘅響鈴, 反而好早上咗枱所以覺得有啲林, 建議下次再食嘅時候可以食完雞煲先再叫。總括嚟講 想試嘅話一定要預先book位, 未試過想試的話可以一試, 有得揀嘅話可能會寧願出返市區食。

招牌麻辣雞煲半隻

頂級雪花肥牛

10 分鐘 (堂食)
招牌麻辣雞煲半隻
  • 手打黑松露墨魚丸