2015-08-30 892 瀏覽
泊左車向停車塲行岀黎,仲諗緊食咩之時,見到有間食市門口突然有d海鮮,大大隻好新鲜甘嘅樣,就入去試下啦。兩個人叫左幾個餸 ,叫左個鐵觀音,茶一到不用等太耐餸已經不停送上,感覺上幾有效率。首先食下尿蝦先,叫左椒鹽,一食入口好香身,好野味,個蝦尾好脆口,好香蒜頭味。 食 到入面真係啖啖肉,好鮮甜好有肉汁,師父煮得好手勢,真係做到外脆内嫩兩種唔同嘅口感,比個叻你。 蒜蓉開邊蒸蝦 蒜蓉香口,蝦 身好多go,肉質彈牙,鮮甜美味,簡單食唔停口牙。反而個蜆食落唔太野味,蜆肉好像味道一般。蒜蓉勝瓜食落唔老身,依度要讚下個蒜,蒜味真係帯岀成個餸嘅味道,令本身普普通通嘅勝瓜食落好岀色,好特别。勝瓜吸收哂蒜嘅味道,清得黎好香濃,有兩種層次嘅味道,好食。ps,食哂賣單過隔離攞車,車塲先泊左一個鐘十八蚊,可想而知上菜又快我們食得又快,好食到食唔停口

蒜蓉開邊蒸蝦

反而個蜆食落唔太野味,蜆肉好像味道一般。

好食到食唔停口
2015-08-30