2023-01-17
沙田|大大粒棉花糖好岩打卡🍭 黎左新城市廣場去辦年貨,買到一袋二袋,就係新城市廣場揀左間以粉紅色為主調,少女心滿滿既餐廳,咁就行左入去,坐下抖下順便食埋dinner。餐廳多個位置都好岩打卡,包括半卡位既畫牆、全卡位既粉色牆,以及家庭聚會必坐既大圓枱。 新年就黎到,餐廳仲推出限定菜色,又有主食又有甜品,同大家甜住過兔年。 ⦁招牌棉花糖窩夫伴紅絲絨心太軟及雪糕 $135棉花糖既顏色可以揀粉紅 / 粉藍色,雪糕亦可選雲尼拿 / 楓糖合桃 / 提子冧酒口味。上菜果陣我俾個大大個棉花糖嚇親,遠睇仲以為係粉紅假髮添‼️🤣🤣翻開棉花糖,入面又有窩夫,又有紅絲絨蛋糕,中間有個莓味既心太軟,仲有各款水果,士多啤梨果醬,同埋楓糖合桃雪糕添‼️非常豐富同飽肚。 ✨如果心太軟再熱D可能更加好食,btw尼個份量都幾多,人多可以share食。 ⦁冰糖提拉米蘇 $58冰糖葫蘆🍡既造型已經好適合打卡,紅色既士多啤梨果醬淋上冰凍既提拉米蘇串燒上,十分有創意。 ⦁去骨海南雞西班牙式燉飯 $108海南雞口感嫩滑,而西班牙燉飯番茄味重,偏濕潤。創意係有,但兩樣合拼埋好似唔太夾🤣。 ⦁招牌水果茶 $42尼
⦁招牌棉花糖窩夫伴紅絲絨心太軟及雪糕 $135
⦁冰糖提拉米蘇 $58
⦁去骨海南雞西班牙式燉飯 $108
⦁招牌水果茶 $42
尼個揀左熱,都幾大壺,果香味濃,味道清新唔甜。
⦁菠蘿芒果爆珠氣泡茉莉茶 $48
茶味唔濃,菠蘿味香,爆珠每粒都好似濃縮左果醬一樣,叫左少甜,仲係覺得有D甜!