2024-10-02 17 瀏覽
#foodiezo食在沙田 #foodiezo新界篇搵食搵到入科學園真係好癲🤣 我真係可以為咗食而唔怕路途崎嶇😆 去石門練完yoga就撘806B入白石角食嘢🤩 好在有yoga buddy 陪🙂‍↕️ 佢又食得辣 所以就試間川菜🤪 鋪面好大 出面有幾張圓枱,梳化打卡位 啱曬我哋呢啲港女坐📷————————————————————🌶️藤椒青湯酸菜魚米線 (麻辣) $65湯底有芽菜、金菇、木耳,少酸+麻麻哋嘅辣😛 食完個嘴唇會發麻 好正🤩 魚片嘅份量都唔少,無骨非常好🤓 魚肉唔會一咬就散,酸菜多又爽脆🙂‍↕️-🫕酸菜肥腸香鍋 $58用鑊仔上仲配埋絲苗白飯,原因係真係好辣🥵 一定要送飯🌶️ 就咁睇已經有好多隻辣椒😂 舀咗好多出嚟都有啲辣椒籽係豬大腸入面 好癲🤣 腸煙韌 除咗辣 食落唔會覺得油😆 炒得好乾身😉 勁食蓮藕、椰菜花,酸菜都好惹味🤤-🐚香蒜牛油燒花甲 $58見到落足牛油🤫 花甲無沙抵讚嘅 都燒到好香🫢 -🥚重慶燒椒皮蛋 $28呢種整法第一次食😳 平時食開嗰啲感覺無咁正宗😆 估唔到皮蛋同青椒咁夾🫨 剁碎咗嘅青椒散發曬啲香辣出嚟 加埋蔥花 連溏心皮蛋食 好開胃
#foodiezo食在沙田 #foodiezo新界篇

————————————————————