石門呢到有幾十間餐廳,因為商場仲係入伙初期,好多都係小店,所以容易尋到寶。呢間日本野性價比真係超高,三文魚係每日新鮮劏,淨係呢樣我諗好多餐廳都做唔到。呢個係我成日食既三文魚拖羅飯 ($54),另外叫師傅幫我加隻溫泉蛋 (其實唔加蛋都夠食)。三文魚唔洗問,新鮮一條自己處理,唔係買一舊舊切好左戈d番黎解凍。味道其實我覺得好過千兩 (唔太知有咩超好食既三文魚,千兩我覺得算係好好),有過之而無不及,$50幾蚊食到仲想點?拖羅碎同蔥一齊食,加少少豉油,份量唔少,正。其實佢蟹籽都係有心思,份量好多,仲要唔係壽司舖冇味戈d橡膠蟹籽,係靚d既貨。另外,雖然唔係個個會食,不過我中意食佢個d配菜,姐係酸瓜同薑。然後你會問,講到咁好點解會係$54?有咩可能做到呢個價?因為呢間唔係一間餐廳,比較似外賣店,依家可以坐呢個舖出面戈d櫈,或者企係佢bar枱到食,夜晚的話就可以坐係bar枱到食。想食好d就問下師傳,佢會介紹隱藏餐單俾你,有好正既佐口魚附上手卷menu,聽講會出豪華版既海膽帶子手卷戈類,自己了解下啦。

拖羅碎同蔥一齊食,加少少豉油,份量唔少,正。

然後你會問,講到咁好點解會係$54?有咩可能做到呢個價?
想食好d就問下師傳,佢會介紹隱藏餐單俾你,有好正既佐口魚

題外話/補充資料: 支持有心思同誠意既小店。
2018-11-09
5 分鐘 (外賣自取)
  • 三文魚拖羅碎飯 (A4) 另加溫泉蛋