2018-01-31
新年就到,見公司附近麵包店開左咁耐都冇幫襯過,比佢門口啲賀年食品吸引左,點知,失望買左好多款,首先有賀年食品炸芝士同炸紫薯煎堆( 同老公食佢拎走左,冇影到)$30/半磅 有11粒係幾新穎,但食完感覺得個油字,唔知係咪擺太耐,好大陣油"益",紫薯餡ok,但芝士好似未熟透,有啲一舊舊咁,唔多夾,兩樣都食左一粒就放棄了之後到老婆餅$4酥皮一咬即散晒,又係好油,糖冬瓜餡怪怪地,料同平時食開好唔同仲買左紫薯包$8(紫薯fan,食左啖又比左老公)同出面A牌麵包舖差唔多樣,一咬紫薯餡,加左料,好漿,食落好"濟"。重點!!面包變左味有陣臭臭地加少少酒味,開頭我以為壞左,之後問過麵包師傅朋友,佢話應該係發酵過度。。。如果真係咁,谷麥師傅請注意!葱花包$5ok la,但我自己唔係好受到面頭啲胡椒Xxx豆腐$8(xxx係日文,唔識係咩)係咪應該有豆腐味,食唔出,細件,偏貴,同附近的一間S牌麵包舖的蛋白蛋糕差唔多,人地啲仲好味好多。。。最後值得一讚的係芝士波 $10/4件(1次過食晒)大粒,除左芝士味,仲有菠蘿皮,大件夾抵食!!整體都算失望 除左想食芝士波,下次未必會幫襯了
$30/半磅 有11粒
之後到老婆餅$4
仲買左紫薯包$8(紫薯fan,食左啖又比左老公)
葱花包$5
ok la,但我自己唔係好受到面頭啲胡椒
Xxx豆腐$8(xxx係日文,唔識係咩)
最後值得一讚的係芝士波 $10/4件(1次過食晒)
大粒,除左芝士味,仲有菠蘿皮,大件夾抵食!!
整體都算失望 除左想食芝士波,下次未必會幫襯了