2022-12-19
有幸去到炮台山港島海逸君綽酒店食午餐,餐廳位於41樓,一覽無遺維港美景,遠眺尖沙咀啓德一帶,值回票價。套餐有麵包、餐湯、前菜、主菜、甜品、餐飲,滿足享受。香煎吞拿魚配阿根廷紅蝦、車厘茄醬及松露 4/5擺盤精緻又賣相不錯,紅蝦爽口沾上酸甜茄醬再伴半熟幼嫩吞拿魚,兩種口感既混合令到我更有胃口食正餐。👍🏻😊香煎日本琥珀魚配魷魚及蘑菇高湯 4/5原來琥珀魚係油甘魚個科,所以油香四溢,特別係魚肉兩邊位置,特別肥美可口,伴上帶檸檬香既蘑菇湯中和肥膩感,外皮煎香,肉質鮮嫩,入口即化。🤤但魷魚只不過係配菜,淡味失色。地點:炮台山地鐵站A出口過馬路直出,到酒店記得搭啱lift去41樓。環境:環境景觀💯,風景優美,飽覽188度維港景色,相信睇煙花嘅時候,一定好浪漫。可以考慮吓同男女朋友慶祝聖誕節倒數新年。價錢:因為係朋友設宴,我唔需要俾錢,但係聽講一個套餐$350左右。服務:酒店服務一定係貼心,根本就唔需要擔心,無需要評論。
香煎吞拿魚配阿根廷紅蝦、車厘茄醬及松露 4/5
香煎日本琥珀魚配魷魚及蘑菇高湯 4/5
地點:
環境:
價錢:
服務:
酒店服務一定係貼心,根本就唔需要擔心,無需要評論。