2019-06-02 468 瀏覽
今日放工同班同事食lunch,大家都不約而同話去大門食~份量足夠,味道難忘,賣相吸引,而且價錢合理!到左餐廳要拎左飛先,其實都冇乜客人等緊,但可能要執枱,所以就要人拎飛~豚肉炒雜菜定食因為之前成日食大門油麵,今次就叫左個豚肉炒雜菜定食,想健康啲食啲菜~個份量真係有咁上下,只係菜特別多,豚肉就少左小小,同埋油都幾多。定食有埋豆腐麵豉湯,真係好滿足呀。岩哂中意味道清淡的你黑蒜油油麵油麵真係重點推介,點食都唔會厭。如果唔中意咁多油,可以嗌少油架,但就冇走油囉~油麵上面有半熟蛋同筍,半熟蛋真係好好食,撈埋啲麵真係享受~講得推介點止咁少?其實我地可以叫店員俾蒜蓉同蛋黃醬撈油麵架,枱旁仲有辣椒油,醋,豉油,麻油,拉麵粉。。。自己口味自己落~ 今次新出既黑蒜油香味好濃,但係就有少少辣,爽呀炸雞定食呢個炸雞定食味道平平穩穩,冇太大驚喜,好嘅係可以點下蛋黃醬食~ 旁邊都有啲椰菜絲可以食,但係個人唔係特別推介要去食~ 最後埋單每人都係$50到$60左右, Lunch來講日本野唔算貴~諗唔到食咩又想平平哋嘅就可以去大門

豚肉炒雜菜定食

炸雞定食