2019-02-21 60 瀏覽
雖然未食過,但唔知點解,一直對土耳其菜都有好感,可能之前睇電影🎬見到土耳其菜簡單得嚟又好豐富,所以今日特別嚟左油麻地呢間土耳其餐廳,話時話,其實呢間餐廳都幾容易揾,因為佢就响酒店嘅19樓,而呢間新落成冇耐嘅酒店就喺廟街榕樹頭對面馬路,即係美都餐室隔離,雖然餐廳面積唔大,但景觀開揚,空間感十足。首先飲左個廚師湯,上檯時熱辣辣,有濃郁香草味,見到碟邊有新鮮檸檬🍋,放埋入熱湯𥚃面,再飲啲湯,發現味道更醒胃。想講個沙律🥗,蔬菜用料新鮮,亮點喺喲洋蔥,甜甜的,唔會有辣喉嘅感覺,加上佢地自製嘅沙律汁開胃醒口,一邊食一邊欣賞開揚景色,正。仲有杯咖啡☕️,放喺面前已經聞到陣陣咖啡香味,唔會話好似連鎖咖啡店甜都不得了咁,咖啡-靚景-土耳其音樂不斷播出,感覺幾好!