2021-08-14
係油麻地廟街角落發現左一間高質工業風cafe: Cascara🤩 廟街vs型格黑白風咖啡小店,夠曬特別😎 飲品、食物都好高質,介紹下食左咩先😊All day breakfast 全日早餐 $108依個豐富既早餐包括煎腸、煙肉、炒蛋、 雜菌、多士、沙律、煎番茄🍅 All day breakfast基本上係我去cafe必嗌既item,就係喜歡咩都試到既滿足感😎 炒蛋同大啡菇都真心好高質,炒蛋滑得黎唔會成口油,烤焗過既大啡菇都勁juicy😋 多士仲好脆卜卜,連埋炒蛋一齊食十分正👏辣茄汁蘑菇肉丸意粉 $88一拎上枱已經聞到好濃郁既Parmesan cheese香味,加埋蒜香真係令人食指大動😍 急不可待先食啖意粉,軟硬適中帶點煙韌,口感好不錯👍 當然仲有主角: 大大粒肉丸✌🏻真係食依6粒肉丸都飽左7成,每粒都好juicy好香,配上酸酸甜甜既辣茄汁,十分開胃😚 以為自己唔會食得曬,點知清左成碟,希望獨食真係會難肥🤭今次未有機會試到咖啡,因為早餐已經飲左杯🙈 所以嗌左凍朱古力($52)同熱帶雜果沙冰($44)🍹兩杯都不太甜,特別係杯smoothie好好飲👍 口感幼滑,仲咬到雜果粒,好清新夠曬
All day breakfast 全日早餐 $108
辣茄汁蘑菇肉丸意粉 $88
今次未有機會試到咖啡,因為早餐已經飲左杯🙈 所以嗌左凍朱古力($52)同熱帶雜果沙冰($44)🍹兩杯都不太甜,特別係杯smoothie好好飲👍 口感幼滑,仲咬到雜果粒,好清新夠曬消暑💪🏻