2023-01-02 39 瀏覽
其實呢間cafe第一間分店啱啱開嘅時候我就已經想去. 原以為個位唔算太市中心應該可以唔使等位. 但係去到發現自己低估佢威力. 多人所以冇去到.聖誕過後平日夜晚再度經過見到唔使等就即刻入咗去試!除咗有outdoor位. 入邊設計都別具匠心. 除咗有平排坐枱, 仲有窗邊高枱, 兩人sofa椅. 燈光柔和舒服. 仲有我好鍾意嘅乾花做裝飾, 成件事好日系!menu由主食, 小食, 甜品到嘢飲都好多選擇. 因為比較肚餓嘅關係都係揀咗兩個意粉. 一個卡邦尼一個乾炒, 見你原隻軟殼蟹上覺得好幸福. 但係印象最深刻都係佢杯啡, 採用blend豆, 好nutty, 而唔係一律嘅苦澀味. 杯mocha記得飲前攪一攪, 就唔會先淡後甜. 佢個cream唔算甜, 食完都冇罪惡感(我覺得)~最後覺得waitress好sweet. 全程好好笑容, 一有大啲嘅枱就幫我哋轉, 唔想我哋食得咁逼. 好nice!🦀 軟殼蟹卡邦尼意粉🦐 乾炒大蝦蒜香意粉🐔 海鹽焦糖雞翼☕️ Americano🥤 Ice Mocha (cream 另上)

聖誕過後平日夜晚再度經過見到唔使等就即刻入咗去試!

🦀 軟殼蟹卡邦尼意粉

🦐 乾炒大蝦蒜香意粉

🐔 海鹽焦糖雞翼

☕️ Americano
🥤 Ice Mocha (cream 另上)