2022-09-01 1334 瀏覽
🥢油麻地 不用去澳門!養生靚湯專門嘆川芎白芷魚頭米🥢一直好掛住澳門的一間專食川芎白芷魚頭米魚頭米的小店,成日都覺得點解香港無呢類型店舖,今日去開油麻地做嘢,經過見到一間專門食湯飯湯米竟然有呢款嘢食,即刻要試吓究竟係唔係嗰回事🥢店舖細細都幾有特式,店面上仲有寫住「現點現做唔好催單」不過都比想像中快,大約5 分鐘就有得食🥢川芎白芷魚頭湯(可跟飯/米/米線) $67今日點了我至鐘意的川芎白芷魚頭米,因為成日頭痛的人飲呢款湯可以有舒緩作用,而呢個味道好重藥材味,同澳門食到的差唔多,而且魚頭都幾新鮮,不過斬得比較細件少少,而米線的湯底亦非常濃味好飲,但係米線質地煮得有點點過腍無咩咬口,見到旁邊檯人食米粉個樣好似唔錯,下次要食米粉,今日飲曬兩碗湯都已經勁飽🥢凍柑桔話梅蜜 +$6 話梅蜜口味酸酸甜甜的好酸爽,有少少似新加坡d 嘢飲 好解渴🥢除咗呢個魚頭湯之外佢仲有好多唔同嘢食,例如醉豬手醉雞米咁,搞到選擇困難症,感覺都好似好正咁,下次要試吓醉三寶米先得📍 醉雞店 (砵蘭街) (油麻地)油麻地砵蘭街6號地舖
🥢油麻地 不用去澳門!養生靚湯專門嘆川芎白芷魚頭米

🥢川芎白芷魚頭湯(可跟飯/米/米線) $67

🥢凍柑桔話梅蜜 +$6

話梅蜜口味酸酸甜甜的好酸爽,有少少似新加坡d 嘢飲 好解渴

📍 醉雞店 (砵蘭街) (油麻地)
油麻地砵蘭街6號地舖
  • 川芎白芷魚頭湯