早幾日收工後 我同朋友黎到油麻地一間專食龍蝦湯泡飯既餐廳覓食🍴其實呢間餐廳早年前都同同事食過幾次 經過總會見到有人係門口排隊🤣 原因都有幾個-價錢親民貼地 而且食物用心製作 份量十分之多.我同朋友就點左幾款食物🥘🦞極上海鮮龍蝦湯泡飯呢一款我個人係十分推介. 唔係講笑佢既龍蝦湯底味道係好濃郁入味. 要花好多時間去熬製而成。而且佢既份量就咁睇都知道 一定食得飽😂 成個龍蝦頭做裝飾. 有青口 扇貝 魷魚 同埋蜆 再配上一碗白飯 大件夾好食🤤🐓花膠龍躉·雞煲雞煲好足料都係 有半隻雞 大大舊既龍躉 同埋螺肉. 湯係清清地 可以撈落個飯到一齊食 或者當湯飲😋 餐廳好貼心咁準備埋手套比我. 方便我用手慢慢撕雞食.鮮嫩既雞肉再配以自家製既辣醬 真係好好胃口 好好味道😍 🔥爺爺三寶分別有炸雞翼 炸魚腐同埋炆冬菇魚腐炸得好好食 好香口 . 冬菇超入味 炆到好淋 好好食🤤🍍菠蘿梳打梳打一支同果肉分開上👍🏻很加分 成大支自己倒 . 大大杯又解渴

🦞極上海鮮龍蝦湯泡飯

🐓花膠龍躉·雞煲