最近成日比依一間Cafe洗版,於是終於忍唔住去試咗🤣。打卡方面,🌿Cafe門口真係夠影一個下午😆,不過就冇得直接坐門口食嘢,適合買杯咖啡陪襯吓咁影,位置較細,想影就要早啲黎喇。店內環境走簡約風,以灰色同木系為主調,如果店內影嘅話就要就下角度,先至唔會影到其他人。食物方面,種類雖然唔多,但係每樣都好出色,又唔會等得耐🤩❗️我朋友話不如唔好淨開cafe,叫佢再開多間餐廳喇🤤🤣❗️因為Cafe黎講要搵一間好食嘅其實真係好難,依間真係突圍而出,有驚喜的,又唔會馬虎,就算嗰日唔係去打卡,想食個飯都係一個唔錯既選擇👍🏻💕-🤍[👍🏻]味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉$128🤍[👍🏻]龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬$128🤍日本海鹽蜜糖甘薯條$65🤍柚子蜜梳打$38🤍玫瑰茉莉花茶$58-🤍[👍🏻]味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉[滿星]⭐⭐⭐⭐⭐‼ ️👍🏻❗️係餐廳推介,果然唔失望!意粉配料有🦀蟹醬、🦀蟹籽、🦀蟹肉、沙律菜🥗、車厘茄、紫菜、木魚碎等。有哂3款蟹係到蟹味極濃😚,口感豐富,卡邦尼醬汁味重加上蟹醬,而且用到扁意粉,更加分,意粉好creamy好掛汁☺️。.🤍[👍🏻]龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬[滿星]⭐⭐⭐⭐⭐‼依個餐既龍蝦湯同

🤍[👍🏻]味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉$128
🤍[👍🏻]龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬$128
🤍日本海鹽蜜糖甘薯條$65
🤍柚子蜜梳打$38
🤍玫瑰茉莉花茶$58
味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉

🤍[👍🏻]味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉
[滿星]⭐⭐⭐⭐⭐‼ ️
👍🏻❗️係餐廳推介,果然唔失望!

🤍[👍🏻]龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
[滿星]⭐⭐⭐⭐⭐‼

依個餐既龍蝦湯同烏冬係分開上,龍蝦湯以鐵壺裝住,客人再自行倒落去,可能係避免怕客人拎既時候燙傷,倒岀黎個陣既溫度係微暖♨️,而且自己食先倒落去就唔怕紫菜/牛油果腍哂喇。
烏冬配料有4隻大蝦🍤、一整個牛油果🥑、沙律菜🥗、車厘茄、紫菜、木魚碎等。稻庭烏冬口感爽滑彈牙,大蝦爽口。龍蝦湯味道唔係濃到稠既質地,而係清甜龍蝦味,我反而中意依個味多啲😳,覺得清甜又健康啲。牛油果係浸湯之後就變微腍,建議倒湯前食左一半再試浸湯後口感,浸湯後牛油果入口即溶又充滿龍蝦味,個人認為幾好食🥳。

日本海鹽蜜糖甘薯條

🤍日本海鹽蜜糖甘薯條
[滿星]⭐⭐⭐⭐⭐‼
依個真係我最愛❤️❤️👍🏻乜都唔食都好,都要食依個❗️🥰🥰甘薯條份量多到就滿瀉!整叫即整,熱辣辣😍!甘薯條係比較粗身,仲有連埋少少薯皮😍,粗得黎香脆甘甜,最後仲加番啲鹽調味😚,之後就係重點,甘薯條配既醬汁‼️醬汁係焦糖咖啡味,濃郁焦糖加咖啡味,好正🥰我平時係連茄汁都唔會配,依個醬汁我係成條浸哂落去,簡直係好食到我想叫佢比成兜我倒落口😂😂必食呀‼️‼️

玫瑰茉莉花茶

🤍玫瑰茉莉花茶
[滿星]⭐⭐⭐⭐⭐‼
茉莉花茶味重,玫瑰味清香😍不停refill味道都冇變淡🥰🥰
環境:8/10
服務:9/10