2021-05-10
百老匯電影中心附近有乜食?咦!開咗間新嘢喎!(唔知有幾新,至少我之前未見過啦,哈)個名叫「沖繩漁民食堂」,睇餐牌係日式定食,價錢又唔貴,見佢裝修幾企理乾淨就入去食!主要係食溫泉蛋飯同烏東,價格都係5、60蚊左右,有埋嘢飲又唔貴喎。同老婆一人叫咗個飯,因為要快食,冇叫太多嘢。兩個飯係得個餸唔同啫,吉列豬扒外脆內嫩,唔係硬弸弸嗰啲豬扒,而且調味得幾好,唔駛點醬都已經好好食,加埋美奶滋更好食!照燒雞翼其實係接受半煎炸嘅雞翼,外皮香脆,正!上枱時見到飯上面隻溫泉蛋嘅「動L」嘅已經好開心,哈!最鍾意食蛋撈飯,加上醬油撈埋一齊好滋味!店員(定係老闆娘?)好親切咁招待我哋,可以們晚人唔多啦,間中又同我哋吹兩句水,跟餐個可樂我冇飲(戒甜中),已經埋單去咗門口,佢仲專登走出嚟問我拎唔拎走飲,哈哈!