2016-06-13 1234 瀏覽
朋友是超級FANS,所以開業第2日就來食。晚上7點多就來到排隊,幸好不算太多人,不夠半小時便可以進去了。牆紙貼滿JACLI0E的樣子,充滿歡樂的氣氛,不過要坐到卡位先影到背景餐牌設計精美,有主菜,日式便當同甜品,選擇不是很多。巨峰梳打特飲,最上層加左CREAM做點綴,酸溜溜的巨峰提子味好突出,飲啖都好開胃,加上有顏色豐富的爆珠同椰果,有D咬口。杯墊很可愛日式便當盒,有3種口味的飯團,次序由上而下。第1款是白飯加炸雞,最淡味的,炸雞也不夠味,1口就食完。第2款好像是明太子,所以食到有鹹鹹地同魚味,味道比較出,是可接受的程度。第3款微酸同有些醬菜,基本上都不太濃味,食個飯團飽肚就是了。玉子厚度讓人意外,是讓女孩子撑飽的便當。吉列豬扒咖哩飯,將飯砌成JACKIE的樣子,十分吸睛呢仲好唔捨得食落口。不過配菜就得4粒。咖喱味好濃同少少辣,幾惹味,同埋份量都幾多。吉列豬扒炸得香脆,不是太多肥肉,但就油左D。滑蛋好好味,滑溜到我同FD係咁食不停口,哈哈朱古力慕思作為甜品,簡單就是美,一人食一半都好夠,朱古力味好足夠,就似食緊LINDOR咁,如果香滑些就更好。入面加了桑子醬,加埋食可以減低甜度。主題C
餐牌設計精美,有主菜,日式便當同甜品,選擇不是很多。
杯墊很可愛
吉列豬扒咖哩飯,將飯砌成JACKIE的樣子,十分吸睛呢

主題CAFE的價位都會高,但要讚下員工夠貼心,佢地都會主動問我地要POSTER同杯墊嗎?令人勁開心,小小的貼心行為已感到大大的驚喜,令人留下窩心的回憶。而家加$88可以換JACKIE碟,又食又買,FANS絕對會滿意。

2016-06-11
20 分鐘 (堂食)