2016-08-18 1570 瀏覽
比個鍋仔炸雞吸引,所以前來一試。店內無咩燈光,有啲似bar。每張枱既距離都幾近,所以啲聲音都幾密集。/💛#忌廉羅勒香蒜炸雞 $178熱住上既小爐裝住奶綠色既忌廉羅勒香蒜汁幾有啄頭。無骨炸雞外皮香脆可口,雞肉juicy,口感比得上韓國食既炸雞。幾啖就可以食完一舊炸雞,感覺好似無咁heavy同熱氣。講番個汁,幾重羅勒味,唔岩唔鐘意食香料既人。個汁唔係好杰身,所以唔會過膩。個汁份量都足夠食哂啲雞。但食落唔會特別覺得個汁同雞好match,無咩suprise。純粹覺得雞肉質感幾好。💛#泡菜薯條 $56薯條上面既芝士望落已經覺得好邪惡好吸引,底下亦都有少辣既泡菜,加埋芝士既咸香味都幾夾,薯條新鮮炸起好脆,所以好快食哂。💛#卡邦尼年糕 $108表現中規中矩,個汁唔會好杰,味道唔會太濃。💛#韓宮年糕 $128呢個有魚片雜菜,不過唔知同價錢相差$30既辣味年糕有咩分別呢?order果陣服務員有同我地講very spicy,果陣都半信半疑。一試之下,果然都真係有啲辣,所以一啲都唔食得辣既人唔好嗌呢個啦。💛#芝士玉米 $42雖然好多人讚呢個,但呢個得兩樣本身都match既食材既菜式,係點都唔會出錯既。雖然好
💛#忌廉羅勒香蒜炸雞 $178
💛#泡菜薯條 $56
💛#卡邦尼年糕 $108
表現中規中矩,個汁唔會好杰,味道唔會太濃。
💛#韓宮年糕 $128
💛#芝士玉米 $42
雖然好多人讚呢個,但呢個得兩樣本身都match既食材既菜式,係點都唔會出錯既。雖然好食,但無咩驚喜(好正常),同唔值呢個價。
🍁食物選擇比較少,岩3-4個人黎食,如果一大班人恐怕會食到唔知仲可以嗌啲咩。炸雞是最推薦的,其他菜式都比較一般。
人均消費:around $140
好味指數:7.3/10