2021-01-28
多謝家姐請食飯,地點係位於開平道Cubus 11 樓嘅Chez Moi法國餐廳呢處我都係第一次嚟食,地方不大,裝潢尚算簡潔清雅waiter帶咗我哋入房,入邊燈光比較暗,適合情侶撑檯腳。六個人分成三pair坐,四人檯中間用透明膠板隔開張枱,另外一張係二人檯睇Menu,2 course lunch set,頭盤可揀沙律或湯,主菜有牛扒,羊扒,鴨胸,煎魚及意粉等供選擇,最平$158,最貴$300,包咖啡或茶,3-course(+20),有沙律同湯,再+40蚊就有埋甜品侍應先送上蒜蓉包,滿滿牛油蒜蓉,好香脆,重係熱嘅我嘅沙律沙律好Fresh 亞妹嘅湯主菜我哋大多數揀魚柳,亞妹就揀羊架先講個鱼柳係魚,做法係起肉拆骨,先煎後焗,個鱼無錯煎得好靚,但嫌煎得稍為乾啲,鎖唔到魚汁,唔juicy亞妹話佢個羊排就多筋,比較靱+40蚊食埋個甜品,祇得一款Parfait,類似ice cream, 軟綿綿,幾香滑同唔太甜,伴碟有碎果仁餐飲熱咖啡味道正常,但個拉花唔知似乜?整體嚟講,無論環境、服務、食物同價錢,呢度不過不失,屬中上級,但味道同用料,個人就鍾情另一間我去過嘅法國餐廳La Parole啦
呢處我都係第一次嚟食,地方不大,裝潢尚算簡潔清雅
蒜蓉法包
侍應先送上蒜蓉包,滿滿牛油蒜蓉,好香脆,重係熱嘅
我嘅沙律
海鮮茴香沙律
沙律好Fresh
粟米忌廉湯配辣豬肉腸
亞妹嘅湯
主菜我哋大多數揀魚柳,亞妹就揀羊架
先講個鱼柳
香煎魚柳
低濕西班牙羊肩配羊汁
亞妹話佢個羊排就多筋,比較靱
avocado parfait
餐飲熱咖啡
味道正常,但個拉花唔知似乜?
整體嚟講,無論環境、服務、