2018-09-15
今日嚟朝聖呢個洲際 X 法國Guerlain既afternoon tea~~~😍😍今日天氣好好所以令呢度環境更加舒服☀️呢個色總共有四款鹹點+五款甜品,仲有四個scone~呢度個scone熱辣辣同幾鬆軟,配埋嗰個Earl grey jam味道幾特別😋個人認為鹹點比較出色,四款都好好食!👍🏻最鍾意嗰個火腿芝士黑松露三文治同法式龍蝦焗奶油麵包,味道突出好好味🤤甜品方面,最鍾意佢個檸檬酥皮撻同opera cake~~前者酸酸甜甜味道啱啱好,好開胃!後者充滿咖啡味同朱古力味嘅cake~👍🏻😋茶方面試咗個玫瑰同果香嘅茶,茶壺仲係用Le creuset🤩茶幾香不過味道就淡少少~最開心係食完仲有一份Guerlain護膚禮品送~😆😆入面有五款試用裝產品同埋有一張眼唇護理療程使做coupon👍🏻抵返晒😙🤣整體覺得絕對值得去試!呢個tea set 只係做到9月30號~要去就快la~~❤️