餐廳: La Parole
資訊:

2017-02-05 3196 瀏覽
和同事們於農曆新年前lunch聚餐,唔揀飲茶,揀左法國菜,感覺冇咁肥膩聽同事講先知呢間餐廳係社企,幫襯都別具意義餐廳環境幾好,好優雅坐低侍應已拎上麵包,有2款選擇,麵包好鬆軟,仲有3款醬料搽包,除左牛油係一般d,紅色帶酸同蒜粒既汁,仲有綠色的香草醬都幾特別set lunch 既頭盤揀左好特別既紅菜頭湯,成碗紅噹噹,feel到好旺飲落似雜菜湯但冇咁茄味濃,清清淡淡主菜是牛扒,說實在味道一般,偏淡,加了很多黑椒才夠味,而且塊扒不算大,食晒都不太飽甜品揀了紅酒梨,梨唔夠淋,紅酒味是有的最滿意係呢杯熱朱古力,好似都係呢度出名的,杯上預先雪好凝固的朱古力,有賣相!朱古力味香濃,飲完滿足晒,要另加15蚊都值得呢度上菜都需時,如趕時間的最好早d黎
聽同事講先知呢間餐廳係社企,幫襯都別具意義
餐廳環境幾好,好優雅
飲落似雜菜湯但冇咁茄味濃,清清淡淡
甜品揀了紅酒梨,梨唔夠淋,紅酒味是有的
呢度上菜都需時,如趕時間的最好早d黎
2017-01-25
午餐