2017-05-18 678 瀏覽
Delifrance係我讀中學和大學時好鐘意去的cafe,到社會大學已經好少去,今日去回味一下。呢間德福的店舖好大,裝修同十幾年前差唔多,變化不大。依家多左dinner options。揀餐都有daily soup,今日係雜菜湯,食pasta有法包送,湯不錯,味道濃郁,有veggie食。素菜香草醬炒扁意粉, $69 combo 配飲品再送餐湯,pesto sauce都幾特別,感覺refresh,本身都好鍾意,但係配西蘭花就有一點奇怪,如果係其他菜類會好些,冇左mushroom,不過呢個價格,算不俗。加$9 特飲,桂花檸檬梳打反而有驚喜,幾好飲喎,桂花味甜,檸檬味清新,薄荷葉香,mix得幾好。最愛都係佢嘅白汁碎蛋煙三文魚洋蔥法包,$69 combo,法包又香又鬆軟,白汁碎蛋永遠都食唔厭,高質法式三文治。熱檸水片檸都幾厚身。

依家多左dinner options。

熱檸水片檸都幾厚身。
  • 桂花檸檬梳打
  • 白汁碎蛋煙三文魚洋蔥法包