2018-12-25
今日晚餐好頹咁食左個m 記,走個陣見到隔離開左間甜品鋪。心諗,如果呢間好食的話咁就唔洗成日去厚福街食甜品nah😍。因為就黎食到悶。😂門口雖然細,但裏面都幾大幾靚。牆上會有小飾物同壁畫🌸,桌上有乾花💐,又有幾可圖形嘅吊燈,可見佢地係佈置上好有心思。餐牌有好幾樣甜品都停售,不過幾特別同有特色嘅都有係到。✨有幾個真係好靚,所以我地都叫左。⭐️絲絲入心 - 朱古力心太軟 + 😘Movenpick vanilla ice cream佢個design 係未見過架❤️,切開左個心太軟之後,入面嘅朱古力漿慢慢流落去。 佢仲要係movenpick 雪糕!⭐️movenpick 最出名就係雲尼拿味,佢真係好好味,雪糕附近都放左好多oreo 餅碎,所以更有口感。不過我個心太軟有d overcooked。🙈⭐️法式焦糖燉蛋鮮果班戟呢個真係超正,如果你鐘意食焦糖燉蛋,一定要點呢個‼️個焦糖面係熱嘅♨️,燉蛋係凍嘅❄️,上面嘅呢一部分已經好好食🤤。之後再食埋下面個鮮果班戟,😍個cream 同水果都好新鮮又多!好開心搵到新甜品鋪❤️
⭐️法式焦糖燉蛋鮮果班戟
好開心搵到新甜品鋪❤️