2023-07-23 199 瀏覽
上一次去Urban Coffee Roaster已經係五年前,當時仲係樓上舖,而家已經進駐地舖,面積更大,不過裝潢截然不同,新分店走型格工業風格,配上木系傢俬更加帶出粗礦既感覺👍🏻- 燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁虎蝦帶子燒得好香口,尤其虎蝦肉質鮮甜。新鮮既沙律菜入面加入無花果,令味道更豐富。檸檬油醋汁令人胃口大開。- 蒜香柚子雞翼之前食過日本過江龍既柚子拉麵令我覺得柚子同鹹食完全唔夾,但餐廳既柚子雞翼完全令我改觀🤩。雞翼唔大隻,但外脆肉嫩,而且好入味,柚子令雞翼食極都唔膩,而且有少少清爽感覺😋- 慢煮豬肋漢堡配薯條餐廳最近推出happy hour promotion,客人可以用優惠價換取指定食物同一杯啤酒,慢煮豬肋漢堡配薯條係其中一款指定食物😝。豬肋肉質鬆軟,份量十足,配上蜜糖啤酒汁好惹味。薯條係粗身,炸到金黃香脆。餐廳既啤酒杯非常冰凍,所以啤酒比起一般更冰凍持久👍🏻- 法式焦糖班戟以上食物都係配角,今日主要係食返法式焦糖班戟🥰。班戟一共有三層,口感綿密實在,班戟上面淋上Crème brûlée忌廉漿,甜度爆燈。份量同漢堡咁飽肚。法式焦糖班戟保持水準,原來餐廳其他食物都好出色,難怪星

燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁

- 燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁

蒜香柚子雞翼

- 蒜香柚子雞翼

慢煮豬肋漢堡配薯條

- 慢煮豬肋漢堡配薯條

法式焦糖班戟
- 法式焦糖班戟

法式焦糖班戟保持水準,原來餐廳其他食物都好出色,難怪星期五七點左右已經坐無虛席。
2023-07-14
燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁