2024-01-28 25 瀏覽
中環嘅🇫🇷法式可麗餅Crepe連鎖店,高質足料又好食,有鹹味同甜味薄餅可選,假日來食個當做🏖️Brunch或🫖下午茶甜品都好適合!St.Jacque 黑松露香煎帶子可麗餅🥞法式可麗餅所用嘅🥞餅皮,與千層蛋糕嘅餅皮好相似,非常透薄。可麗餅賣相不花巧,簡單以🐚帶子同黑松露同芝士點綴,給人法式簡約風嘅感覺。餡料係滿滿嘅忌廉醬、夾雜著切粒嘅帶子及黑松露同🍄蘑菇,材料豐富,味道極為濃郁,每啖都好滿足😋!Tiramisu Crepe🍰將有層次嘅Tiramisu完全包裹在🥞薄餅之中,相信製法頗考工夫,Tiramisu味道控制得剛好,苦味與甜味均勻,做到甜而不膩,食曬成個都唔會覺得好滯👍。雪糕亦係🍨高質嘅雪糕、不易溶,有著濃濃嘅雲呢拿奶味😍!Mojito 法式梳打水🍸呢個🍸梳打水飲得出係經精心調配,🍵薄荷味極濃、亦加了🍋青檸檬,味道是偏酸調,開胃清新!

St.Jacque 黑松露香煎帶子可麗餅🥞

Tiramisu Crepe🍰