2023-06-08 141 瀏覽
今日放假約咗好姊妹去街,仲指定要呢間Brunch嘆下,餐廳環境簡約藍白黑色做主調,直望仲見到開放式廚房今次叫咗個Brunch有5 course ,先上招牌生蠔,新鮮奶滑生蠔面頭仲加上清新青瓜粒,仲有經西瓜製成嘅沙冰粒,再配埋個油醋汁,成個配搭真係好啱夏天食前菜有兩款分別係The Sea Dog及Tuna Tartare,前者熱狗香腸係用咗新鮮海鮮整成,麵包烘到外層香脆入面軟熟又香口,食落真係鮮味十足,我好鍾意呢個啊後者係吞拿魚他他擺盤精緻,成個他他係用上魚蓉再加入切粒魚肉,而且仲有煙燻過嘅蛋黃醬汁嘅濃香,食落順滑又帶有魚肉粒鮮甜口感到我期待嘅主菜出場了,係Catch of the day,煎到兩邊金黃色既鱈魚,食落面層香口,魚肉厚身夠鮮味,再配搭椰菜花蓉同埋香蒜醬,立即提升左味道層次最後食埋甜品就完美又滿足,Seasonal Madeleines,係法國傳統嘅貝殼形小蛋糕,好鍾意佢焗到又香又鬆軟,入面係邪惡流心栗子醬嚟㗎,食落已經夠香濃,旁邊仲搭埋個自家製清新檸檬味奶油