2017-07-16 455 瀏覽
即將成為花藝師既朋友約左我喺太子見面兼去買花,所以我就拉埋佢陪我試間之前想試但因為要排隊而無去食既法式小店未知食物精緻與否,而小店本身經已十分精緻入面只係得大概6個坐位,難怪上次見到食客要排隊等食啦食物款式唔算多,但對我黎講,味道好的話就已經足夠了我地要左一份“燒芝士大啡菇”HKd$38、“特級加拿大豬鞍配薯蓉”HKd$158、“燒美國安格斯肉眼扒配薯蓉”HKd$188,仲加左HKd$58要左“黑露松蘑菇湯”添呢個蘑菇湯雖然份量唔多,但“貴精不貴多”!湯内充滿住粒粒既蘑菇碎,松露香自然不假,飲完小小既一杯都好滿足“燒芝士大啡菇”亦燒得香氣十足,而大啡菇亦都厚身多汁“特級加拿大豬鞍配薯蓉”呢份豬鞍非常出色,肉質嫩而爽口,配上當中既焦糖蘋果更可平衡吃肉既膩感,而伴上既南瓜蓉香甜幼滑,整份菜色令人難忘“燒美國安格斯肉眼扒配薯蓉”肉眼燒至約五成熟,保持到肉質嫩淋而不帶血水,沾上旁邊既海鹽放入口,牛味同肉香都立即昇華,係另一道令人滿意既主菜甜品方面今日咁岩有兩款:“蘋果撻”同“芝士撻”我地每款各要一份,賣相精緻之外,水準都好好,撻底鬆脆唔油膩,自己就比較中意酸酸甜甜既檸檬撻啦而當日既特調果汁係而

未知食物精緻與否,而小店本身經已十分精緻
入面只係得大概6個坐位,難怪上次見到食客要排隊等食啦

食物款式唔算多,但對我黎講,味道好的話就已經足夠了

“燒芝士大啡菇”亦燒得香氣十足,而大啡菇亦都厚身多汁

“特級加拿大豬鞍配薯蓉”

“燒美國安格斯肉眼扒配薯蓉”

甜品方面今日咁岩有兩款:“蘋果撻”同“芝士撻”

而當日既特調果汁係而橙汁為主,酸甜清新

呢度店舖小小,人手唔多,大廚亦只得一位,所以人多既時候要嚐到美味就要耐心同朋友傾下等下啦
2017-07-16