2021-11-26 58 瀏覽
波仔旗下有多款唔同盒裝波仔飯、糖水、小食等等,今年係佢地品牌創立嘅20週年,現正舉辦「波仔素食日 」,仲推出左全新嘅植物素食系列,除左有藜麥花椰菜飯同黑松露磨菇意粉 ,仲有葡汁雜菜飯添呀。.藜麥花椰菜飯:減肥人最怕高卡路里,國外爆紅低熱量食譜花椰菜飯(Cauliflower rice)不但高纖低熱量,而且含醣量少,可以補足一般食唔足嘅蔬菜量,幫腸道順暢,除此之外,仲能夠取代白米飯嘅口感。有網文更分享自己照著食就能夠係7日入瘦5公斤嘅經驗添呀。.加入左藜麥同三色豆嘅花椰菜飯,口感同普通嘅飯分別真係唔大,為左瘦身,食佢黎代替平時嘅晚餐都算係個唔錯嘅選擇。.黑松露蘑菇意粉:呢個意粉經常性可以係街到食到,但係係屋企又懶得煮,所以都係買個放係屋企,心血來潮時想食叮黎食好過。.個意粉好重黑松露味,入口creamy,蘑菇份量都算多,就算叮完後意粉都有al dente嘅口感,真係唔錯。.葡汁雜菜飯:葡汁味道香濃,即使無肉類,味道一d 都唔寡,配搭蔬菜食,感覺上健康好多。.比利時迷你一口熱香餅:叮一叮就食得,唔洗開爐整真係好方便。細細粒,一口一粒,入口充滿濃濃嘅雞蛋香,一口咬落去嘅口感豐富鬆軟。

藜麥花椰菜飯:
黑松露蘑菇意粉: