2024-01-09
唔使飛出香港,我都食到媲美泰國嘅泰菜,心情即刻開心晒🌟!話咁快,就黎同大家嗌醒好去處。今次我一於點哂份泰式炒金邊粉。啲蝦仁爽口得滯,金邊粉Q彈過彈弓,豉油同魚露味好入味,喺嗰辣度之中尋到小小嘅香甜。不過,如果你唔嗌辣,記得同師傅講聲「少辣啲」噃!再講吓個三色糯米飯,嘩,呢個真係搶眼!啲糯米飯雖然唔甜過頭,但一搭嗰新鮮嘅芒果,簡直係味蕾嘅叮噹,畫龍點睛嗰種感覺。唯一美中不足嘅嘢,就係份量方面啲芒果比得少咗啲,其他都準冇得頂!哎喲,再講吓個芒果紫白雙色糯米飯啦,醬油醃過嘅糯米同嗰煙燻味,兩者拍檔咁有型,真係味到喇叭咁。咁大盒海南雞飯竟然無埋汁是咋啲,希望下次唔好漏晒啊😂!哇,4色糯米飯簡直美到冒泡,食得我心都花哂🌺!味道跟相片一樣好,特別係黑白糯米飯保持水準。佢啲芒果又甜又多,令人痴心妄想咁嘆為觀止。加上地下唔使等,下次都要試吓其他佳餚,實行要搶先一步!🍴🥭🌈