2016-05-09 5089 瀏覽
本來諗住嘆咖啡食意粉,但入到嚟又比d排毒凍飲吸引住,睇睇吓又想想all day breakfast,又一證明女人都是善變的!排毒美顏好!見到detox 就雙眼發光,實情係個銀包放血多過個人排毒!不過見住條rosemary響杯earl grey裡面游哉悠哉咁又幾爽,colourful 嘅飲管加添幾分渡假氣氛,心情都好d!Detox Acqua - Rosemary + grapefruit + earl grey - 伯爵茶味唔係好濃,無糖加淡淡嘅西柚甘苦味,感覺既健康又消暑。Luxury All Day Breakfast - 呢個令我有驚喜,因為之前無留意佢寫嘅homemade 波菜香腸,肉質嫩滑, 腸肉夾雜住香茅碎, 一食就感覺有濃濃香草味,睇番menu 原來係有lemongrass 響裡面,即刻覺得自己好泰feel! 麵包係sourdough,又係我愛食嘅煙靭質地,麵包微微烘過,皮脆香口,而麵包就好有咬口,有d人可能會覺得乾同靭咗d,但我就好喜愛呢種咬口彈性, 配埋雞蛋/茄汁豆就好好味!炒滑蛋就一般,我覺得炒得太碎,可能炒耐咗,感覺唔夠濕潤滑溜,不過都食到有奶香。炒雜菇有草菇,
2009 瀏覽
Rosemary+grapefruit+earl grey
Luxury  All  Day  Breakfast
炒滑蛋就一般,我覺得炒得太碎,可能炒耐咗,感覺唔夠濕潤滑溜,不過都食到有奶香。炒雜菇有草菇,磨菇同冬菇,感覺又好得意,因為個冬菇好濃花菇香味,好似食緊中餐咁,好少食all day breakfast 個菇味係咁突出
煙肉雖然煎得唔係好脆,但就有好香嘅煙熏味,都係讚嘅!另外好似染咗色嘅三文魚都ok, 唔會死咸。藤茄非常多汁清甜。整體嚟講覺得呢個午餐比咗個渡假泰feel我,爽!
另外一提,店內似乎人手極度不足!眼見2-3個人又要落單又要整嘢飲又要送餐執嘢⋯⋯唔知駛唔駛煮埋嘢食啦!
2016-05-07
Luxury  All  Day  Breakfast