近排戲院上咗minion,所以小編決定推介一下同佢有關嘅甜品先。bello bello🤪 話說2 3年前去過泰國,大家都知泰國都幾出名小夜市,佢地會有好多好似台灣一樣嘅食物攤檔係街邊。對上果次同朋友見到有檔賣各種甜咸煎餅嘅,就即刻叫左個香蕉nutella煎餅,嘩好食到呢😍估唔到香港都食得翻呢個感覺🤤#食勻元朗 #甜品關注組-🍌🍫榛子醬香蕉煎餅其實香蕉仔呢間一直都好似幾出名,不過事關佢實在開得比較遠,我都好少有機會入到去。今次終於的起心肝,走轉元朗!養tummy就係要18區都唔可以放過😤 果然,佢真係無令我失望,每份整起熱辣辣,脆卜卜再勁重nutella同香蕉肉。我覺得真係食到泰國嘅feel,等大家無得去旅行得黎都可以懷念一下-🍹飲品方面,我無留意有無飲品嘅選擇,因為今次我all in煎餅P.S 由於香蕉仔實在太出名,我地係佢未開門已經排隊。店員會按排隊次序派籌,上面會有一個太概可以拎煎餅嘅時間。上次我地都落order後都大概要45-60分鐘時間後先有得拎。由於佢地每份都即叫即整,心急嘅朋友仔都希望體諒一下,可以拎完籌喺附近行下,好食嘅野唔怕等嘛!🤭❗️

#食勻元朗 #甜品關注組

🍌🍫榛子醬香蕉煎餅