2022-04-18 3142 瀏覽
泰國過江龍,一開業就大排長龍,聽聞要排1-2個鐘超誇張😱所以我地週末係開店前就已經到達,成功不用等位🥰店內座位不多又無限時,所以不早點去真係好難等呢🔆芒果糯米飯刨冰$𝟙𝟜𝟠佢嘅刨冰睇落好卡通好可愛🍨冰底食落軟綿綿,表層淋上椰奶,有點像奶黃味🤣裡面真的埋藏住糯米飯同芒果粒😳食到中間淋埋附上的芒果汁同椰奶,真係泰有風味🔆美祿火山刨冰$𝟙𝟚𝟠 呢個刨冰味道相對淡一點,係牛奶冰底,上面灑滿美祿粉。超期待裡面有什麼餡🙊原來係可可球同麵包粒🍞無糯米飯咁驚艷🔆抹茶蜜糖吐司$𝟙𝟙𝟠佢地嘅吐司外脆內軟,充滿牛油香🧈又甜甜的🍯連埋雪糕cream一齊食好邪惡呀😋喜歡抹茶就不要錯過呢個🔆金莎朱古力蜜糖吐司$𝟙𝟚𝟠呢個都好好食😆一咬落去就會哇係金莎嘅味道🍫吐司上有榛子粒、朱古力醬、及果仁醬,仲有佢嘅雪糕都非常高質仲好大球添🔆特濃朱古力布朗尼$𝟞𝟠 朱古力味超香濃的✨而且中間原來有一球雪糕😍冷熱交融的口感很特別的😚🔆凍焙茶鮮奶$𝟜𝟝 茶味重,掛杯做得很漂亮❤️(不過叫完後覺得食刨冰好像叫熱飲比較舒服🙈🐰基本上每樣甜品質素都不錯,不過價錢都唔平😅然後我地入座後坐窗邊,店外排隊嘅人會一直看著我們😂
芒果糯米飯刨冰

🔆芒果糯米飯刨冰$𝟙𝟜𝟠